Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 12. 2013

Vánoční pochod " Mrtnická šlapka"

 Tak jsme se odvalili od vánočního cukroví, pohádek a vydali se na první ročník pochodu po katastrálním obvodu naší krásné vesničky. A protože bydlíme v Mrtníku, dostal tento pochod svůj výstižný název  MRTNICKÁ ŠLAPKA . Procházka to byla moc pěkná , počasí nám obzvlášť přálo, vítr nefoukal a sem tam se mezi mraky objevilo i sluníčko a těch 13 km se krásně a pohodově ušlo.

mapka.jpg

 Na kontrolních stanovištích jsme si tiskli razítka a prohlíželi různé zajímavosti. Cesta vedla kolem lomu na těžbu kaolinu, který je největší ve střední Evropě

dsc_0449.jpg

 

 

a dále si prohlíželi historické hraniční kameny roztroušené po celém obvodu naší malebné vesničky. V půli cesty byl přichystán táborák, kde jsme si opekli buřtíky a nabrali dech do druhé části. Cailin byla nadšena, že se opět něco děje a plná elánu běhala kolem nás, takže my šli cca 13 km a ona naběhala tak 50km. 

dsc_0455.jpg

Naše zasloužilá mamina je už skoro opět ve své kondici a plná energie se s radostí pouští do další zábavy, již jsme opět obnovili docházení na cvičák, kde je tak natěšená na cvičení, že je radost s ní na place cvičit. Opravdu jí po té mateřské pauze obdivuji, jaký má elán. Je snad ještě akčnější než byla před štěňaty.

pametni-list.jpg

A tak jsme s úsměvem a pohodou dorazili do cíle, kde si Cailin od všech užívala hlazení a pochvalná uznání, jak jí to mateřství prospělo.

Krásně strávený den ve společnosti přátel a kamarádů.

Těšíme se na další ročník .....