Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 10. 2013

Tak jsme za půlkou březosti

  Ten čas tak rychle letí ....

 

 Dnes je to 37. den březosti a Cailin už snad překonala fázi těhotenských chutí - nechtěla vůbec žrát granule  a vybírala je ze všeho jak Popelka. Moje vynalézavost neznala mezí, přesto ty granule našla úplně ve všem, kam jsem se je rozhodla přimíchat.  A na rohlíkách bychom asi štěnda v bříšku nevykrmili. Od minulého týdne jsme vyzkoušely různé druhy granulí pro březí a kojící feny - puppy granule  a snad už to bude lepší. Bříško se nám už pěkně zakulacuje, ale touha nosit klacíky / všechny míčky jsme museli schovat, přesto stále od někud ze zahrady přínášela poschovávané staré zásoby /  je pořád nepřekonatelná a smutně kouká, když jí ho jen tak odhodíme kousek, aby se pro něj nehnala až na druhý konec zahrady, jak byla zvyklá. Ještě se vůbec mamina nešetří a lítá jak trhlá. Minulý víkend jsme na cvičáku ukončili s Cailin výcvik a už se jen kocháme jak ostatní cvičí a jen chodíme na procházky a užíváme si krásného počasí babího léta a nádherné podzimní přírody.
Manžel Jarda doma znovu nahodil, vyštukoval a dokonce vybílil box, no má tam uklizeno a čisto víc jak my v ložnici .Štěnda budeme ze začátku odchovávat doma v kuchyni , ale potom budou částečně v boxu, kde je možnost zatopení do kamínek a budou tam mít dostatečný prostor pro svoje hrátky, ovšem stále budou mít přístup k nám dovnitř. Vše snad pomalu máme připraveno a už se na ty prcky moc těšíme, jsem zvědavá kolik a jací budou. Na ultrazvuku paní doktorka viděla minimálně 5 kuliček, ale to je prý jen orientační a já jsem nechtěla Cailin stresovat dlouhým prohlížením, které se jí na stole moc nelíbilo - ona prostě chvilku nevydrží v klidu a tak mě stačil jen ten fakt, že tam prckové jsou a kolik jich bylo schováno v druhé části dělohy se dozvíme holt dýl. Teď  nám začíná stádium nejrychlejšího růstu plodu a na ultrazvuku lze spatřit první pohyby plodů.      

Zatím lze jen nahnatat, že se nám vyplňuje v bocích, a při pohledu zezhora je jak říkají někteří posuzovatelé - v blahobytné kondici, ale za pár dní už i oko laika pozná že malý vetřelci nám z naší štíhlé modelky dělají valící se balón