Jdi na obsah Jdi na menu
 


VRH "A" Awedante - výběrový vrh

krytí  3. a 5. září 2013  

sono 27.9. - potvrzená březost

termím porodu :    4.11. 2013

k odběru :  od 24.12.  2013   - VŠECHNA JSOU JIŽ V NOVÝCH DOMOVECH

 

1x černý pes ,  3x plavý pes ,  1x plavá fena  ,  3x černá fena  

4.11.2013 ráno 15 minut po půlnoci přišel na svět první černý pejsek - sv. modrá mašlička a váha 493g po 10minutách plavý pes tm. modrá mašlička a váha 501g, za hodinu po něm černá fenka - ta je nejmenší z celého vrhu -290g, ale je to bojovnice a věřím že sourozence brzy dohoní, další byl po 1,5hod plavý pejsek se zelenou mašlí - 490g a za další hodinu následovala plavá fenka - červená mašlička a váha 500g, další plavý pejsek za 45minut - fialový a pořádná cvalík - 550g no a za další 1,5 hod černá fenka - růžová mašlička s váhou 530g  a řadu uzavírala v 7hodin poslední černá fenka - žlutá mašle a váha 510g.

Matka štěňat :

J. Ch., Ch. ČR Angie Coras Garden

matka: Cora von Philippsdorf

otec: Artur z Duhového kopce (šampion ČR, SR, CAC, Nv, r. CACIB, zkoušky: RH-E, RH-FLA, RH-TA, ZOP, ZPU1, ZZP2, ZZZ

výstavy: Klubová vítězka 2012,  čekatelka šampiona IHF , Nejlepší mladý plemene 2011,  Juniorská šampionka ČR,  čekatelka šampiona ČR,  čekatelka šampiona SR,  čekatelka šampiona AT,  CAC Maďarsko,  celkem 10 x titul CAC.   CACIB Rakousko,  res. CACIB Slovenko,  výborná 3 na Světové výstavě v Salcburku.              Vždy s umístněním.

zkoušky a závody: ZZO, ZOP, ZPU1, ZM, BH, IPO VO, UPr1, ZVV 1, IPO1, FPr 1,  1. místo na mistrovství hovawart klubu 2011 v kategorii ZPU1,  3. místo na mistrovství hovawart klubu 2012 v kategorii ZM,  13. místo na závodě o Zmrzlou vranu 2012, kategorie ZPU1,  1. místo v závodě Pro sport Cup 2012, kategorie poslušnost ZVV1



Více zde:http://hovawart-angie.webnode.cz/stenata-puppies/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:http://www.webnode.cz

J. Ch., Ch. ČR Angie Coras Garden

matka: Cora von Philippsdorf

otec: Artur z Duhového kopce (šampion ČR, SR, CAC, Nv, r. CACIB, zkoušky: RH-E, RH-FLA, RH-TA, ZOP, ZPU1, ZZP2, ZZZ



Více zde:http://hovawart-angie.webnode.cz/stenata-puppies/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:http://www.webnode.cz

 Cailin Sun Kesidy

cailin.jpg

Výběrová třída chovnosti

Výstavy : Junioršampionka ČR, Šampionka ČR, Šampionka Slovenska, Grandšampionka ČR, Klubová šampionka Slovenského HW Klubu, 3x Nejlepší mladý plemene, 2x Národní vítězka, čekatelka šampiona Německa, celkem 12 x titul CAC.,  2x r.CACIB,

Vždy výborná s umístněním.


Zkoušky : ZZO, ZOP, ZPU1, ZM, BH, IPO VO, UPr1, FPr 1, FPr 2,FPr 3 , ZZZ - záchrannářská zkouška

12. místo v soutěži Nejúspěšnější pracovní hovawart  ČR roku 2012 

3. místo v soutěži Nejúspěšnější pracovní hovawart  SHK roku 2012

5. místo v soutěži Nejúspěšnější výstavní hovawart  SHK roku 2012

11. místo v soutěži Nejúspěšnější pracovní hovawart  ČR roku 2011 

2. místo v soutěži Nejúspěšnější pracovní hovawart  SHK roku 2011

3. místo v soutěži Nejúspěšnější výstavní hovawart  SHK roku 2011

Zručský pohár 2012   - kategorie ZM    -   2. místo

O pohár BHKV 2011  - kategorie ZZO  -   2. místo 

O pohár BHKV 2010  - kategorie ZZO  -   2. místo 

Zdraví  : DKK , DLK  0/0 , Oftalmologické vyšetření - bez nálezu

 matka :    Awe Kesidy              otec :  Dantes Gora Monte

výstavy: Klubová vítězka 2012,  čekatelka šampiona IHF , Nejlepší mladý plemene 2011,  Juniorská šampionka ČR,  čekatelka šampiona ČR,  čekatelka šampiona SR,  čekatelka šampiona AT,  CAC Maďarsko,  celkem 10 x titul CAC.   CACIB Rakousko,  res. CACIB Slovenko,  výborná 3 na Světové výstavě v Salcburku.              Vždy s umístněním.



Více zde:http://hovawart-angie.webnode.cz/stenata-puppies/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:http://www.webnode.cz
                                  

  Cailin je výstavně a pracovně vedená fenka, což dokazuje 11 složených zkoušek z výkonu viz. odkaz zkoušky a závody a v odkazu výstavy je její úspěšná výstavní kariéra, kde byla vždy od rozhodčích velmi kladně hodnocena. 

  Cailin jsem si pořizovala jen jako společnici, ale postupně jak jsme zjišťovali její chuť do práce a i to jak nám pěkně vyrostla, rozhodla jsem se s ní začít docházet na cvičák a zkusit i nějakou výstavu. Je to velmi temperamentní fenka, velký závislák na lidské členy smečky. Strašně ráda cestuje, poznává nové lidi a miluje procházky. Nejcharakterističtější je pro ní nošení míčku a všech možných klacíků, šišek a pod., které nosí při vítání návštěv a když návštěva míček hodí, už se toho po celou dobu nezbaví.  S Cailin se věnujeme sportovní kynologii, ve které nejvíc vyniká ve velmi pěkné a přesné poslušnosti a vypracování stop. Ty má velmi ráda a opravdu se na ně těší. V loňském roce jsme se začali zabývat záchrannou kynologií a vstoupili jsme do řad Záchranné brigády kynologů Plzeňského kraje, kde Cailin začíná poznávat zase jiné úkoly a v letošním roce jsme složili první záchrannářskou zkoušku. Je to naše sluníčko - velmi šikovná, nadaná, taková poctivka, má obrovskou chuť do práce. Pro míček by se přetrhla a proto se s ní velmi dobře pracuje. Ale i slunce má své dny a i Cailin občas trucuje - to jí ovšem dlouho nevydrží. Je  to úžasná fenka, kamarádka, prostě pes, jakého si každý přeje.

    A protože minimálně 50 % genů předává matka, doufáme že i její štěnda budou stejně úžasní jako ona. Jako taťuldu jsme vybrali stejně suprového psa s velmi zajímavým rodokmenem se spousty šikovných a velmi pěkných předků.

 

 Otec štěňat :

 Cyrol Bukový háj - Čiko

ciko.jpg

cyrol-bukovy-haj.jpg

 Výběrová třída chovnosti

Výstavy:Junior Ch.ČR, Šampion ČR, SR,CH Polska,Grand Ch.ČR, C.I.B., BOB, CACIB, CWC, 2 x nominace na Crufts, Vítěz střední a východní Evropy

 

Zkoušky: BH, Fpr1, FPr 2, IPO 1, ZM , ZOP, ZPU1, ZPU2, ZVV1, ZZO, Spr 1-3 

 

Zdraví: DKK 0/0

Oftalmologické vyšetření - bez nálezu, provedeno vyšetření štítné žlázy - v normě

 

matka :    Balda Bukový háj          otec :  Áron z Brdské samoty

 

Více informací o Cyrolovi, jsou na adrese:www.cyrol.estranky.cz

  

Tak osud tomu chtěl a udělal za nás rozhodnutí o výběru otce našich štěňat. Po velmi dlouhém hledání a probírání pro a proti, několikerém přemítání o kvalitách krycího psa u nás převládlo naše přesvědčení o výběru Adama Haf Raf. Tohoto psa velmi dobře známe z táborů pořádaných Hovawart pro sport a několikrát jsme se přesvědčili o jeho úžasné nekonfliktní povaze a obrovském nadšení splnit pro paničku Vlaďku vše, co jí na očích vidí i o jeho temperamentu, s kterým jde na figuranta.

Byl to pes s velmi kamarádskou, vyrovnanou povahou, lehce ovladatelný, no prostěpan pes. Ale člověk míní a osud mění! V den plánovaného krytí se musel Adam podrobit akutní operaci a bohužel nebylo v lidských silách jeho život zachránit. Už se k zármutku všech, co ho znali prohání za " Duhovým mostem". V srdci nás všech, ale žije dál.

A tak nám osud za otce štěňat určil druhého úžasného psa - Cyrola Bukový háj - Čika.

I tohohle psa známe osobně z výcvikových táborů a protože Adamova máma a Čikovamáma jsou sestry má Čiko hodně podobnou povahu a i exteriérově jsou si oba dost podobní. Čiko je pes lehce ovladatelný, přátelský a opět úžasně ochotný pracovat s paničkou Katkou. Má složeno plno pracovních zkoušek a i několika-násobným šampionem různých zemí- viz. Čikovo stránky. Jeho krev koluje v řadě úspěšných odchovů, jak na poli výstavním, tak pracovním a jeho potomci se umisťují na výstavách na předních pozicích. A jak jsme se osobně  přesvědčili, momentálně krásně opečovává svého pubertálního synka Gina a skoro roční lidskou holčičku Markétku a k obou se chová naprosto úžasně.

 

Věříme, že štěňátka z tohoto výběrového spojení budou pro jejich nové páníčky radostí, ať už hledající  pouze rodinného přítele, nebo jedince s výstavnímy a pracovnímy předpoklady.

dsc_0073.jpg

 Naše chovatelská stanice má jako prioritu především odchov zdravých, povahově vyrovnaných a exteriérově i pracovně úspěšných hovawartů.  Proto tak pečlivě vybíráme k naší fence odpovídajícího partnera.  Majitelé štěňátek se vždy na nás mohou kdykoliv s jakýmkoliv psím problémem obrátit.....(od informací o plemeni, výchově, výcviku, výživě i účasti na výstavě...až po zařazení do chovu )
Trvalý kontatk s majiteli našich štěňátek vždy velmi vítáme.


Pokud máte zájem o štěňátko z naší chovatelské stanice, můžete si je předběžně zamluvit a podrobně se informovat na tel. 737315367 nebo na e-mail: e.hajsmanova@volny.cz.